Over Comp@Home

Wie zijn wij?

Simon D'hoest, 21

Mijn liefde voor informatica startte op een zeer vroege leeftijd. Al vanaf mijn vijf jaar ben ik bezig op de computer. Deze vroege liefde is gebleven. Ik ben nu 21 jaar en studeer leerkracht secundair onderwijs met als keuzevakken economie en informatica. Perfect dus om te helpen met al uw IT-problemen.


Lennert Hoozee, 20 (Vrijwilliger)

Ook ik ben al sinds jonge leeftijd bezig met alles in verband met de IT-wereld. Zoals iedereen van mijn generatie groeide ik op met computers, smartphones,... Toen ik een aantal jaar geleden in mijn middelbare school deel mocht uitmaken van de leerlingenraad, werd ik ICT-verantwoordelijke. Ik richtte toen ook de website op van diezelfde leerlingenraad en sindsdien is de IT-microbe in mijn vel blijven zitten.


Het verhaal van Comp@Home

Wanneer de computer lastig doet bij oma/opa/mama/papa komen ze snel bij de (klein)kinderen aan de deur kloppen. Ook voor Simon was dit het geval. Alleen kreeg hij soms ook mensen aan zijn deur die geen familie waren. Zo ook een oud-leerkracht die hulp nodig had en waarvan de (klein)kinderen het probleem niet konden oplossen. Simon besefte op dat moment dat er nog mensen zijn die geen hulp (kunnen) krijgen van kinderen en besloot hier zelf in tussen te komen.